RENAULT F1 TEAM НА ГРАН-ПРІ НІМЕЧЧИНИ

Команда Renault F1 Team зазнала сильного розчарування на Гран-прі Німеччини, після того як Ніко Хюлькенберг і Даніель Ріккардо зійшли в цій хаотичній і непередбачуваній гонці під дощем в Хоккенхаймі.

Після чистого старту і сміливого рішення залишатися на дощових шинах Intermediate, Ніко в якийсь момент гонки був на другому місці.

В непростих умовах він з комфортом влаштувався на четвертому місці перед останньою третиною цієї божевільної гонки, в якій в цілому зійшло шість пілотів.

Проте в якийсь момент він занадто широко вийшов з останнього повороту і не зміг утримати болід, врізався в стіну і завершив гонку.

Даніель займав 12-е місце, коли на 14-му колі був змушений зійти з дистанції через проблеми з вихлопною системою.

 

  • Ніко стартував з 9-го місця на дощових шинах Pirelli Wet (сині обідки), заїхав в бокси на третьому колі і поміняв їх на Intermediate (зелені обідки). Потім він зупинявся на 15-му і 29-му колах і знову ставив Intermediate, а на 39-му колі вибув з боротьби.

  • Даніель стартував з 13-го місця на дощових шинах Wet, заїхав в бокси на третьому колі і поміняв їх на Intermediate. На 14-му колі зійшов з дистанції.

 

Ніко Хюлькенберг, стартував 9-м, зійшов з дистанції: "Дуже прикро. Я засмучений через себе, мені шкода команду і Renault в цілому, оскільки хлопці сьогодні заслуговували на найвищий результат. Сьогоднішню гонку треба дуже добре запам'ятати, щоб не повторювати таких помилок в майбутньому. Я розчавлений її підсумком, тим більше перед моїми уболівальниками. Останній поворот був дуже складним через воду. Я втратив контроль над задньою частиною машини, мене почало розвертати, так що я випрямив кермо і виїхав на мокрий асфальт. А там було як на льоду, і я вже не міг зупинити болід. Ми прекрасно діяли в гонці і брали вірні тактичні рішення, тому завтра гіркоту поразки буде відчуватися ще сильніше."

 

Даніель Ріккардо, стартував 13-м, зійшов з дистанції: "Сьогодні у мене зламалася вихлопна система, тому я зійшов з дистанції. Я побачив, як позаду автомобіля повалив дим, і на цьому гонка для нас закінчилася. Дуже неприємно. Залишок гонки я провів в ролі глядача, і те, що відбувалося на трасі, було дуже цікаво. Я б дуже хотів взяти участь в тій боротьбі, адже там було повно можливостей завоювати гарні очки. Я розчарований, але будемо думати про наступного тижня. Важкий результат для команди, але я сподіваюся, що в Угорщині все складеться краще. "

 

Сіріль Абітбуль, директор команди: "Сьогоднішній день був сповнений емоційних злетів і падінь. На жаль, для нас він завершився на спаді - обидва боліди вибули з боротьби. У Даніеля виникла тріщина у вихлопній системі, і нам потрібно буде зрозуміти, чому це сталося, адже це перша проблема з надійністю за досить довгий час. Ніко чудово пілотував, команда приймала правильні рішення, механіки чітко їх виконували. Ми вирішили не ставити сліки занадто рано, і це дозволило вирватися на друге місце. Останній поворот на трасі був складним протягом усього дня, і Ніко не вдалося врятувати болід від удару об захисну огорожу. Складно змиритися з цим результатом, тому що гонка була неймовірною за напруженням і кількості подій, і ми б хотіли брати участь в ній до кінця. Ми упустили можливість набрати багато очок, які забрали наші прямі конкуренти, але в ці вихідні були і позитивні моменти. Ми хочемо частіше опинятися вище. І ми повинні продовжувати розвиватися і підвищувати конкурентоспроможність нашого боліда."